Start Omhoog Wie zijn we? Ons hebbe? Wie speult wè! Veurpruuver! Muziek & CD's Foto's Gastenboek De Ukskes Links Up toe deet!! Artiestengalerie

 

 

LAATSTE NIEUWS :

 

 

 

*WensAmbulance Brabant neemt cheque in ontvangst

In een bomvol café de Smidse werd vanmiddag door carnavalsvereniging de Krukskes een cheque uitgereikt aan WensAmbulance Brabant. Tijdens de laatste Veurpruuver van de Krukskes in het Theater aan de Parade werden er allerlei artikelen uit het Theater geveild voor het goede doel, namelijk WensAmbulance Brabant. Nog een laatste maal het ouderlijk huis zien, naar familie toe of een dagje naar het strand.  Het lijken wensen die heel eenvoudig te vervullen zijn, maar voor mensen die niet lang meer te leven hebben, is dat echt niet altijd vanzelfsprekend. WensAmbulance Brabant brengt terminaal zieke mensen nog één keer naar hun favoriete plek. Vrijwilligers van deze stichting mochten uit handen van voorzitter Ton van der Biezen van de Krukskes een cheque in ontvangst nemen met het mooie bedrag van € 2555,55. Volgens één van de medewerkers van de WensAmbulance Brabant,  kunnen hierdoor zeker dertien personen hun laatste wens in vervulling zien gaan. De Krukskes bedanken iedereen die, op welke manier dan ook, hier een bijdrage aan heeft geleverd. Wij zijn trots op onszelf en alle vrijwilligers van WensAmbulance Brabant. Chapeau voor al deze mensen!

                                                  

 

*Krukskes lanceren nieuwe website

De Krukskes zullen binnenkort hun nieuwe website on-line zetten. Op de achtergrond zijn specialisten al een tijdje bezig met het vervaardigen van een moderne, up-to-date website die voldoet aan de huidige eisen. Het beloofd een mooie website te worden. Benieuwd? Blijf deze site in de gaten houden en u bent de eerste die de nieuwe site bezoekt!

 

*Carnaval 2017 zit er weer op!

Ieder jaar na het vieren van carnaval moet ik altijd weer denken aan het lied van de Kleinkeinder met de titel: "Carnaval dè is wel leuk mar ok hil èrrug". Ik voel ieder botje in mun lijf! Niet alleen door de vele dagen musiceren, of het nuttigen van overmatige drank maar ook door een flinke verkoudheid. Wè wilde ok mee zo'n ...weer!  Een verkorte optocht vanwege de voorspelde storm en wederom een natte kinderoptocht. Nou zoude denken dat was geen leuk feestje, mooi niet!

Het was voor onze vereniging een mooi en geslaagd feest. Na onze laatste Veurpruuver in DIT theater volgde op donderdagavond een leuke en gezellige avond in ons stamcafé de Smidse met een optreden van René Schuurmans. Stemming ten top!  Op vrijdagavond waren we te gast bij café De Paternoster waar de Gouden Steunzool werd uitgereikt. Zaterdagmiddag hadden we ook dit jaar weer een gezellige kroegentocht met muziek. De avond kon iedereen zijn eigen ding doen en waren er geen clubactiviteiten. Voor sommigen onder ons een welkome rustpauze. De zondag stond in het teken van de intocht van de Prins gevolgd door het aandoen van een aantal cafeetjes in ons Oeteldonk. Ook de maandag en de dinsdag stonden in het teken van dweilen. (met de kraan open) Noemenswaardig zijn nog de uitreikingen van de zilveren Erekruk(ken) aan Eugene Kitslaar en John Hannink namens de vereniging en de onderscheiding die Eugene ook kreeg van Prins Amadeiro in café de Paternoster op maandagavond. Bij "Foto's" hierboven kun je nog even nagenieten.

Iedereen bedankt voor een geslaagd carnaval!

Noteer vast in jullie agenda:  Carnaval 2018 is van 11 februari t/m 13 februari

Het thema van dat jaar zal zijn: "Van Keinds Af Aon"

 

*Ad Siemons ontvangt de gouden erekruk 2017

Oeteldonker in hart en nieren, arrangeur van vele bekende oeteldonkse hits en zanger van de Kwaoitongen Ad Siemons, kreeg uit handen van onze voorzitter Ton van der Biezen de Gouden Erekruk uitgereikt. Voor zijn inzet voor Oeteldonk in het algemeen en de nauwe betrokkenheid bij onze vereniging. Een vriend waar je altijd van aan op aan kunt!  Ad, hij is je van harte gegund namens de gehele vereniging. Van harte gefeliciteerd met deze mooie onderscheiding.

                                                 

 

 

                                                                                                         

 

*Veiling tijdens onze Veurpruuver succesvol te noemen

Tijdens de afgelopen Veurpruuver konden mensen een bod uitbrengen op artikelen uit het Theater aan de Parade, ook wel bekend als het Casino. Het hoogste bedrag dat werd geboden was voor stoel 11 uit rij 11. In totaal heeft de veiling 2555 euro opgeleverd. Het bedrag gaat naar stichting wensambulance Brabant.

                        WensAmbulance Brabant

 

 

 

*Weekendje Ahrweiler weer succesvol en gezellig

De Krukskes kunnen weer terug kijken op een mooie seizoensstart. Het weekendje Ahrweiler was er weer één om in te lijsten. Veel muziek, gezelligheid, slappe klets en plezier. Traditioneel moest Kay Kerkhof, die voor de eerste keer mee ging als aspirant-lid een "afwijkend" kostuum aan. Hij werd omgetoverd tot een mooie Tanz-Marie. Na een prachtig zonnige dag werd 's-avonds Die Turmwärter omgetoverd tot een heus Hollands café. De nieuwe uitbater was gecharmeerd van onze muziek en stond al snel vol trots op zijn, uit de mottenballen gehaalde trompet mee te spelen. Meegereisde Loek de Graauw wist ook al snel via Youtube de perfecte hollandse stimmungs musik op het grote scherm in de kroeg te presenteren. De tap bleef maar stromen, zodanig dat er laat op de avond nog middels een taxi bier aangevoerd diende te worden.

Zondagochtend stond in het teken van het rod(d)elen. Een aantal leden durfden het aan om de rodelbaan in Althenar te bedwingen. Ondanks het hoge alcoholpromilage bleef de schade beperkt tot een aantal schaafwonden en kon iedereen 's-middags zonder hinder deelnemen aan de optocht in Ahrweiler.  

Op zondagavond kreeg Kay uit handen van onze voorzitter Ton van der Biezen zijn eigen Krukske aangeboden als bevestiging van een vast lidmaatschap. Kay welkom bij un mooi clubke!

Voor foto's kun je terecht op deze link: https://flic.kr/s/aHskJ9dSWR

 

*De Krukskes verrassen Johnny Gold op zijn jubileumfeest

Afgelopen zondag werd zanger / entertainer Johnny Gold op zijn jubileumfeest verrast door de komst van De Krukskes. Vanwege zijn verjaardag en tevens 30 jaar in het artiestenvak gaf Kees Verlee, alias Johnny Gold een besloten feest in eetcafé 't Pleintje in Dussen. Vriend en uitbater van café de Smidse, Loek de Graauw had de Krukskes als kadootje  meegenomen. Kees was zeer verrast en genoot intens van onze muziek. Het was een leuk feessie waarbij de drank rijkelijk vloeide en de dienbladen met luxe hapjes verdwenen als sneeuw voor de zon. Bij het huiswaarts keren deelde Kees nog zijn nieuw uitgebrachte CD uit aan alle leden van de Krukskes. Het lied "Meisje Zonder Naam" van Johnny Gold zorgde op de terugreis in de bus voor een ouderwets gezellig sfeertje.       Kees, het was fantastisch, bedankt!

 

                                  

 

                                             

 

 

*De Krukskes na Twitter nu ook op Facebook

Ook De Krukskes gaan mee in de tijd. Vanaf nu zijn wij ook te volgen op Facebook.

     http://www.facebook.com/cvdekrukskes

 

       Zo blèfde op de hôôgte van ons reile en zeile!